DVDBelgorama

Forum


  La petite gazette (Spécial fin d'année)

  Partagez
  avatar
  Radja
  Administrateur

  Masculin
  Nombre de messages : 2457
  Date d'inscription : 03/08/2005

  La petite gazette (Spécial fin d'année)

  Message  Radja le Mar 25 Oct - 12:43

  1/ War of the Worlds distribué par Paramount HEN sortira en dvd le 17 novembre. Il s'agira d'une édition néerlandophone sans VF et sans sous-titres français. Il y aura 2 éditions, une simple et une spéciale 2 disques. Ce jours là sortira éfgalement l'édition spéciale de la version 1953. Par contre la série n'est toujours pas annonçée.

  Voici la fiche technique de la version 2005

  Synopsis
  Tom Cruise speelt de hoofdrol van Ray Ferrier, een gescheiden havenarbeider en een allesbehalve volmaakte vader. Nadat zijn ex-vrouw (Miranda Otto) en haar nieuwe echtgenoot zijn tienerzoon Robbie (Justin Chatwin) en jonge dochter Rachel (Dakota Fanning) na lange tijd weer eens bij hem hebben afgezet voor het weekend, lijkt er onweer te komen. Merkwaardige en zeer krachtige blikseminslagen teisteren de grond.

  Even later ziet Ray op het kruispunt bij zijn huis iets uitzonderlijks. Het zal hun leven voorgoed veranderen. Een enorme oorlogsmachine op drie poten duikt op van diep onder de grond en begint, voor iemand iets kan doen, alles om zich heen met een verzengend vuur te verwoesten. Een doodgewone dag wordt in één klap de meest onvoorstelbare gebeurtenis van hun leven: De eerste catastrofale aanval op de aarde vanuit de ruimte.

  Ray probeert koortsachtig zijn kinderen te beschermen tegen deze meedogenloze nieuwe vijand. Er volgt een zware tocht door de verwoeste streek, waar ze verstrikt raken in een massa radeloze mensen die op de vlucht zijn voor een buitenaards leger Driepoten.

  Maar waar ze ook heen vluchten, nergens is het veilig. Alles hangt af van Ray’s onverzettelijke wil om zijn dierbaren te beschermen.

  DE EXTRA’S VAN DE TWEE-DISC SPECIAL EDITION DVD VAN WAR OF THE WORLDS
  De Limited Edition DVD van War of the Worlds bevat op één disc de film en op een tweede disc een groot aantal extra’s, waaronder:

  •TERUGKEER NAAR DE INVASIE
  Tijdens hun tweede gezamenlijke project overpeinzen Spielberg en Cruise hun ervaringen op de set en praten zij over hun aanpak voor het vertellen van het persoonlijke verhaal dat ten grondslag ligt aan deze heroïsche odyssee.

  •DE ERFENIS VAN H.G. WELLS
  Een portret van de befaamde auteur, inclusief verhalen van zijn familie. Spielberg en de scenarioschrijver van War of the Worlds David Koepp analyseren het klassieke boek van H.G. Wells vanaf het eerste idee tot aan de diverse aanpassingen van het verhaal.

  •STEVEN SPIELBERG EN DE ORIGINELE WAR OF THE WORLDS
  Spielberg beschouwt zijn eigen bewerking van het boek van H.G. Wells als een eerbetoon aan de originele film. Hij vroeg daarom Gene Barry en Ann Robinson, de sterren uit het origineel uit 1953, om een cameo in War of the Worlds.
  In deze documentaire delen Barry en Robinson hun ervaringen – uit het verleden en het heden – tijdens de opnamen van het epos van H.G. Wells over de invasie van aliens.

  •PERSONAGES: HET GEZIN
  Spielberg en Cruise praten over de emotionele kern van de film: de familie Ferrier, gespeeld door Cruise (Ray Ferrier), Fanning (Rachel Ferrier), Chatwin (Robbie Ferrier) en Otto (Mary Ann, Ray’s ex-vrouw).

  •PREVISUALISATIE
  Een zeldzame kijk op de preproductie van Spielberg. In deze fase ontwerpt hij de actiescènes van de film op computer via een zogenoemd “previsualisatieproces”. Hierbij worden traditionele storyboards omgezet in geanimeerde 3D-sequenties. Zo is niet alleen te zien hoe een scène er later uit gaat zien, maar kan elk aspect van een specifieke locatie worden bekeken, waaronder sets, acteurs, camera's en crew.

  •PRODUCTIEDAGBOEKEN: OOSTKUST
  De kijker begeleidt de cast en crew tijdens de drukke opnametour van de oostelijke kustlijn van Newark en Bayonne naar Brooklyn, langs de Hudson naar Naugatuck, Connecticut en Athens, New York met als eindbestemming Oost-Virginia. Het dagboek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat in op de invasie en het tweede deel beschrijft hoe de Ferriers in ballingschap terechtkomen.

  •PRODUCTIEDAGBOEKEN: WESTKUST
  Na de kerstvakantie zijn de cast en crew weer terug aan de westkust voor nog meer actieopnames op talrijke passende locaties en zes sets verdeeld over drie studiocomplexen. Dit productiedagboek gaat eerst in op de vernietiging door de aliens en daarna op de hieruit voortvloeiende allesomvattende oorlog tussen mensen en aliens.

  •HOE ZIET DE VIJAND ERUIT? TRIPODS EN ALIENS
  Spielberg en zijn collega’s bespreken het revolutionaire ontwerp van zijn aliens, hun machines en de uitdagingen die moeten worden overwonnen om de visie van H.G. Wells tot leven te wekken.

  •DE MUZIEK VAN WAR OF THE WORLDS
  Spielberg en John Williams praten over de filmmuziek voor de film. Dit is hun 21e gezamenlijke project.

  •WIJ ZIJN NIET ALLEEN
  Spielberg en zijn sterrencast en crew delen hun ervaringen over het maken van War of the Worlds.

  •FOTO’S

  1disc en 2disc


  Beeld: 1.85:1 anamorphic widescreen

  Geluid: Engels DTS, Engels 5.1, Engels Stereo

  Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor doven en slechthorenden, Arabisch, Deens, Fins, Noors, Zweeds  Pour terminer en beauté voici l'affiche publicitaire du film en dvd  Dernière édition par le Dim 20 Nov - 13:37, édité 3 fois
  avatar
  Radja
  Administrateur

  Masculin
  Nombre de messages : 2457
  Date d'inscription : 03/08/2005

  Re: La petite gazette (Spécial fin d'année)

  Message  Radja le Mar 25 Oct - 12:44

  2/ Voici les titres phares proposées par la Warner en novembre  Batman Begins (2-Disc Special Edition)  Synopsis:
  In BATMAN BEGINS vertelt de gevierde regisseur Christopher Nolan de ontstaansgeschiedenis van de legendarische DARK KNIGHT. Nadat zijn ouders voor zijn ogen vermoord werden, reist de verbitterde erfgenaam BRUCE WAYNE (CHRISTIAN BALE) de wereld rond, op zoek naar een manier om onrecht te bestrijden en misdadigers met hun eigen grootste wapen, angst, te bekampen. Met de steun van zijn trouwe butler ALFRED (MICHAEL CAINE), de politie-inspecteur JIM GORDON (GARY OLDMAN) en zijn bondgenoot LUCIUS FOX (MORGAN FREEMAN), keert Wayne uiteindelijk naar GOTHAM CITY terug om er zijn alter ego op de wereld los te laten: BATMAN. Een gemaskerde wreker die met zijn gestaalde lichaam, briljante geest en een hightech wapenarsenaal de strijd aanbindt met de duistere krachten die de stad bedreigen.

  Speelduur: 134
  Taal verpakking: Nederlands
  Ondertiteling: Nederlands, Engels
  Beeldformaat: 16:9
  Geluidskwaliteit: 5.1 Dolby Digital - Engels

  DVD extra's:
  - Achter de schermen: Saving GOTHAM CITY: de ontwikkeling van de schaalmodellen, computeranimaties en effecten voor de achtervolgingsscène op de Monorail.
  - Genesis of the Bat: een kijkje op de belichaming van de DARK KNIGHT en filminvloeden
  - Bioscooptrailer
  - Interactieve menus: Inner Demons Comic: blader door de Extra’s met een exclusief Interactief Stripverhaal
  - Korte film: Confidential Files: graaf dieper en ontdek feiten en verhaallijnen die je niet in de film zag
  - Making of: BATMAN – The Journey Begins: concept, ontwerp en ontwikkeling van de film en de casting van BATMAN zelf
  - Productie-informatie: Shaping Mind and Body: beleef de transformatie van Christian Bale tot BATMAN.
  - BATMAN, The Tumbler: de BATMOBILE heruitgevonden.
  - GOTHAM CITY Rises: een kijkje op de schepping van GOTHAM CITY, de BATCAVE, WAYNE MANOR en andere locaties

  Releasedatum: 2-11-2005


  Charlie & The Chocolate Factory (2-Disc Special Edition)  Synopsis:
  Wat voor wonderbaarlijks staat je allemaal te wachten in de fabriek van Willy Wonka? Je kunt er velden van zacht, muntig suikergras verkennen in de Chocoladekamer... langs de Chocoladerivier varen in een boot van roze suiker... je kaken lam kauwen op Eindeloze Toverballen in de Uitvindkamer... de getalenteerde eekhoorns gadeslaan in de Notenkamer en naar de Televisiekamer reizen met de Grote Glazen Lift. Je zult er heel wat ontdekken wat grappig is, en een klein beetje wat geheimzinnig is... en een avontuur zo zoet en heerlijk als een reep van Wonka’s allerlekkerste chocolade. Deze verbluffende filmbewerking van Roald Dahls klassieke kinderboek, in een regie van Tim Burton en met Johnny Depp en Freddie Highmore in de hoofdrollen, is je Gouden Wikkel naar een wereld die zo inventief en fantasierijk is dat je er onophoudelijk van zult willen smullen!

  Regisseur: Tim Burton
  Acteurs: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, David Kelly

  Productinfo
  Speciale versie: 2-Disc Special Edition
  Soort verpakking: 2-Disc Amaray-type + O-Card
  Speelduur: 116
  Ondertiteling: Nederlands, Engels, Arabisch, Vlaams
  Beeldformaat: 16:9
  Geluidskwaliteit:
  5.1 Dolby Digital - Nederlands
  5.1 Dolby Digital - Engels
  5.1 Dolby Digital - Vlaams
  Genre(s): Familie
  Categorie toelichting: 6 jaar

  DVD extra's:
  - Achter de schermen: Aanval van de Eekhoorns: Een Kijkje op de Eekhoorns die Werden Afgericht om Noten te Sorteren
  - Biografieën: Die Fantastische Mr.Dahl: Een Blik op het Leven van Roald Dahl
  - Bioscooptrailer
  - Muziekvideo: Oempa-Loempa Dans: Leer Hoe Je Moet Dansen als een Oempa-Loempa
  - Overig: En Nog Heel Veel Meer!

  Releasedatum: 16-11-2005


  Polar Express (2-Disc Special Edition)  Synopsis:
  Kom op, slaapkop, klim uit je warme bedje en zet je schrap voor de rit van je leven! Want dit wordt een kerstavond om nooit meer te vergeten… Je zult op- en neerroetsjen over hoge bergen, rijden en glijden langs uitgestrekte ijsvelden, puffen en tuffen over torenhoge bruggen en overheerlijke warme chocolademelk drinken, geserveerd door knotsgekke, zingende obers! Welkom aan boord van The Polar Express! Tom Hanks vertolkt de hoofdrol in deze door Robert Zemeckis geregisseerde familiefilm. Een moderne kerstklassieker die met verbluffende nieuwe animatietechnieken een lekker ouwerwetse en magische kerstsfeer weet op te roepen. “Eerst zien en dan geloven,” beweert een geheimzinnige zwerver die met je meereist. Je zult wonderen zien. En je zult ze geloven. Instappen!

  Regisseur: Robert Zemeckis
  Acteurs: Tom Hanks, Nona Gaye

  Citaten van critici:
  "An instant Christmas classic in a league with the original 'Miracle on 34th St.' - Joel Siegel / Good Morning America
  "The Polar Express' is a treasure. It will be a holiday tradition for generations." - Francine Brokaw / LA Family
  "Every detail of the beloved children's classic is meticulously reconstructed in the film, with visuals that can only be described as wondrous." - Washington Post / Jennifer Frey
  "The best family film this year." -Alysha Brewster / Washington Parent

  Speelduur: 96
  Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch, Hongaars
  Beeldformaat: 2:40:1 (16:9)
  Geluidskwaliteit:
  5.1 Dolby Digital - Nederlands
  5.1 Dolby Digital - Engels
  5.1 Dolby Digital - Frans

  DVD extra's:
  - Achter de schermen: Achter de schermen van “Believe“
  - Bioscooptrailer:
  - DVD-ROM extras:
  Interactieve games: Polar Express uitdaging
  - Karakterbeschrijving: U ziet er bekend uit: de vele gezichten van Tom Hanks
  - Korte film: Een heus vervoerbewijs
  - Overig: Waarachtige inspiratie: het avontuur van de auteur, Josh Groban bij de Griek, Maak kennis met de sneeuwengelen en een Extra liedje

  Releasedatum: 23-11-2005

  Voici les autre gros titres de la Warner qui sortiront en novembre

  Ben Hur (4-Disc Collector's Edition)  Synopsis:
  HOLLYWOODS SPECTACULAIRSTE FILMEPOS IN EEN SUBLIEME DVD COLLECTOR’S BOX. Disc 1 & 2: De Film uit 1959 • Nieuwe Digitale Omzetting [16x9 2.76:1] vanaf Gerestaureerde 65mm Beeldelementen • Commentaar van Filmhistoricus T. Gene Hatcher, met Charlton Heston • Audiospoor met Enkel de Filmmuziek van Miklos Rozsa Disc 3: De Stomme Versie uit 1925 De door Thames Television Gerestaureerde Versie met de Orkestrale Filmmuziek van Carl Davis in Stereo Disc 4: Over de Films • Documentaire uit 2005 Ben-Hur: The Epic That Changed Cinema • Documentaire uit 1994 Ben-Hur: The Making of an Epic • Ben-Hur: A Journey Through Pictures: Audiovisuele Reconstructie aan de hand van Stills, Storyboards, Schetsen, Muziek en Dialogen • Schermtests • Galerij met Oude Bioscoopjournaals • Hoogtepunten uit de Oscar®uitreiking van 4 april 1960 • Galerij van Bioscooptrailers

  Acteurs: Charlton Heston, Stephen Boyd, Jack Hawkins, Hugh Griffith
  Awards: Academy Award - Best Picture

  Speelduur: 355
  Ondertiteld voor doven: Engels, Italiaans
  Taal verpakking: Nederlands
  Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Roemeens, Arabisch, Bulgaars
  Beeldformaat: 16:9
  Geluidskwaliteit:
  5.1 Dolby Digital - Engels
  5.1 Dolby Digital - Frans
  5.1 Dolby Digital - Italiaans

  DVD extra's:
  - Audio commentaar: van Filmhistoricus T. Gene Hatcher, met Charlton Heston
  - Bioscooptrailer:
  - Documentaire(s):
  • Documentaire uit 2005 Ben-Hur: The Epic That Changed Cinema
  • Documentaire uit 1994 Ben-Hur: The Making of an Epic
  - Muziekvideo: De door Thames Television Gerestaureerde Versie met de Orkestrale Filmmuziek van Carl Davis in Stereo
  - Storyboards: Ben-Hur: A Journey Through Pictures: Audiovisuele Reconstructie aan de hand van Stills, Storyboards, Schetsen, Muziek en Dialogen
  - Track met alleen muziek: van Miklos Rozsa

  Releasedatum: 16-11-05


  Empire Of The Sun (2-Disc Special Edition)

  Synopsis:
  Met EMPIRE OF THE SUN draaide Steven Spielberg een hartverwarmend, spectaculair en toch intiem epos, een grootse film over een grote oorlog, gezien door de ogen van een klein Engels jongetje. Dat pientere kereltje is Jim Graham, opgesloten in een Japans gevangenenkamp. Zijn ongebreidelde fantasie en onbreekbare spirit vormen zijn enige wapens om te overleven in een steeds vijandiger omgeving. Maar jeugd en onschuld moeten langzaam baan ruimen voor groeipijnen en volwassen schuldbesef. Het verhaal is gebaseerd op de onvergetelijke autobiografische bestseller van J.G.Ballard en het is de eerste grote Hollywood-productie ooit die in de Chinese Volksrepubliek verfilmd werd. Naast de nog piepjonge Christian Bale (American Psycho, Shaft), die hier een prachtige, bekroonde vertolking neerzet, ziet u ook John Malkovich in één van zijn eerste grote filmrollen.

  Regisseur: Steven Spielberg
  Acteurs: Rupert Frazer, Nigel Havers, Miranda Richardson, Leslie Phillips, Joe Pantoliano, John Malkovich, Ben Stiller, Christian Bale, Robert Stephens

  Speelduur: 146
  Ondertiteld voor doven: Engels, Italiaans
  Taal verpakking: Nederlands
  Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, IJslands
  Beeldformaat: 1:85:1 (16:9)
  Geluidskwaliteit:
  2.0 Dolby Surround - Engels
  2.0 Dolby Surround - Frans
  2.0 Dolby Surround - Italiaans
  5.1 Dolby Digital - Engels

  DVD extra's:
  Bioscooptrailer:
  Documentaire(s): A China Odyssey

  Releasedatum: 16-11-2005


  Wizard of Oz 2-Disc Special Edition)  Synopsis:
  EEN NIEUWE UITGAVE, BARSTENSVOL EXTRA'S, VAN DE MEEST GELIEFDE FILM ALLER TIJDEN
  We staan te trappelen van ongeduld, er bestaat geen vergelijkbare film. Generatie op generatie brengt The Wizard of Oz (De Tovenaar van Oz) mensen samen – kinderen, volwassenen, gezinnen, vrienden. Het schitterende land van Oz, een droomwereld met betoverde bossen, dansende vogelverschrikkers en zingende leeuwen, overspoelt ons met zijn magie en sleept ons van het ene muzikale avontuur naar het andere. The Wizard of Oz is gebaseerd op de alom geprezen boekenreeks van L. Frank Baum en werd door het American Film Institute beoordeeld als de beste familiefilm aller tijden. En deze nooit eerder vertoonde gerestaureerde versie van de film ziet er beter uit en klinkt beter dan ooit. We nodigen je uit voor een tocht naar de stad van Smaragd, over de beroemdste weg in de geschiedenis van de film. Dorothy (Judy Garland), de Vogelverschikker (Ray Bolger), de Blikken Man (Jack Haley) en de Laffe Leeuw (Bert Lahr) wachten op je op het goudgele pad en Over the Rainbow

  Regisseur: Victor Fleming
  Acteurs: Judy Garland, Frank Morgan, Ray Bolger, Jack Haley, Billy Burke, Margaret Hamilton

  Speelduur: 110
  Ondertiteld voor doven: Engels, Italiaans
  Taal verpakking: Nederlands
  Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Roemeens, Arabisch, Bulgaars
  Beeldformaat: 1:33:1 (4.3)
  Geluidskwaliteit:
  Mono 1.0 - Frans
  Mono 1.0 - Italiaans
  5.1 Dolby Digital - Engels

  DVD extra's:
  - Achter de schermen: Prettier Than Ever: The Restoration of Oz en Storybook: The Wonderful Wizard of Oz
  - Audio commentaar: Commentaar van historicus John Fricke met de spelers, medewerkers en hun familie
  - Bioscooptrailer:
  - Documentaire(s): The Art of Imagination: A Tribute to Oz en Because of the Wonderful Things it Does: The Legacy of Oz
  - Fotogalerij
  - Karakterbeschrijving: We Haven’t Really Met Properly… Maak kennis met de acteurs in de bijrollen
  - Klassieke documentaire: The Wonderful Wizard of Oz: The Making of a Movie Classic en Memories of Oz
  - Korte film: Korte films “Uit de Kluizen” + Amateurfilmpjes van Harold Arlen
  - Muziek clips: Muziek en effecten
  - Overig: Meer dan 6 uur pareltjes uit het audio-archief, waaronder een jukebox met materiaal van opnamesessies, radioshows en promotiespots
  - Productie-informatie: Originele mono geluidsbanden
  - Weggelaten scènes

  Releasedatum: 16-11-2005

  La Warner ne sortira rien en décembre en Flandres
  avatar
  Radja
  Administrateur

  Masculin
  Nombre de messages : 2457
  Date d'inscription : 03/08/2005

  Re: La petite gazette (Spécial fin d'année)

  Message  Radja le Mar 25 Oct - 13:12

  3/ RCV (éditeur néerlandais sans VF et sans sous-titres français) propose les titres suivants pour novembre.

  SIN CITY  Walk down the right back alley in Sin City and you can find anything!

  Regisseur Robert Rodriguez ('Desperado', 'Spy Kids') ziet met de verfilming van de gewelddadige futuristische strips van Frank Miller een langgekoesterde wens in vervulling gaan. Miller en Rodriguez hebben voor SIN CITY een topcast samengesteld met grote namen als Bruce Willis, Josh Hartnett, Mickey Rourke, Clive Owen, Benicio del Toro, Jessica Alba, Brittany Murphy en Elijah Wood.

  In deze film noir lopen 3 verhaallijnen door elkaar:

  De gespierde Marv (Mickey Rourke) is een bijna onoverwinnelijke straatvechter, die op zoek gaat naar degene die de mooie Goldie in haar slaap heeft vermoord. De ex-fotograaf Dwight (Clive Owen) heeft per ongeluk een beroemde politie agent gedood en probeert dit uit alle macht te verbergen. En dan is er nog Hartigan (Bruce Willis), een rechercheur die op het punt staat met pensioen te gaan maar achter de tralies komt te zitten voor een misdaad die hij niet beging.

  Het verhaal is gebaseerd op Millers 'Sin City', 'The Big Fat Kill' en 'That Yellow Bastard'.

  Regie: Robert Rodriguez (Once Upon A Time In Mexico, From Dusk Till Dawn, The Faculty) Frank Miller

  Cast:
  Bruce Willis (Hostage, Unbreakable, The Sixth Sense, Pulp Fiction)
  Josh Hartnett (Pearl Harbor, Black Hawk Down, The Faculty)
  Benicio del Toro (21 Grams, Snatch, Traffic, The Usual Suspects)
  Jessica Alba (Honey, Never Been Kissed, The Fantastic Four)
  Brittany Murphy (8 Mile, Girl, Interrupted, Don’t Say A Word)
  Rosario Dawson (Alexander, 25th Hour, Men In Black II)
  Elijah Wood (Eternal Sunshine Of The Spotless Mind, Lord of The Rings, The Faculty)
  Clive Owen (Closer, King Arthur, Beyond Borders, The Bourne Identity)
  Mickey Rourke (Man On Fire, Once Upon A Time In Mexico, The Rainmaker, Nine 1/2 Weeks)

  Beeld:
  • Breedbeeld
  • Geschikt voor alle beeldformaten
  Geluid:
  • Engels DTS
  • Engels dolby digital 5.1
  Ondertiteling:
  • Nederlands (optioneel aan/uit)
  • Genre: actie/misdaad
  • Speelduur: ca. 120 minuten
  Extra’s:
  • Trailers

  Releasedatum: 30 november 2005


  RED DUST  RED DUST neemt de kijker mee naar Zuid Afrika ten tijde van de indringende hoorzittingen van de Waarheids Commissie (“Truth and Reconciliation Commission”). Centraal in deze aangrijpende film staat vergiffenis, verlossing, hervorming en het verlangen om de gapende wonden na de gruwelijke Apartheid een kans tot heling te geven.

  De succesvolle politicus Alex Mpondo (Chiwetel Ejiofor) en zijn vriend Steve Sizela werden jaren geleden op gewelddadige wijze gemarteld in de gevangenis tijdens de rassenstrijd in hun land. Alex overleefde deze traumatische ervaring, maar Steve is sindsdien spoorloos. Alex is wanhopig op zoek naar de waarheid achter de verdwijning van zijn vriend en ziet nu eindelijk zijn kans om de verantwoordelijke politiefunctionaris, Dirk Hendricks (Jamie Bartlett), te confronteren met zijn daden. Hevig verward en half bewusteloos door de zware mishandelingen kan hij zich niet meer herinneren of hij bezweken is onder deze enorme druk van de martelingen door Steve te ‘verraden’. Advocaat Sarah Barcant (Hilary Swank) besluit New York te verlaten en terug te keren naar haar geboortestad ‘Smitsriver’ om Alex te vertegenwoordigen. Een zenuwslopend proces begint waarbij beide partijen voortdurend op zoek zijn naar hun eigen waarheid...

  Beeld:
  • Breedbeeld
  • Geschikt voor alle beeldformaten
  Geluid:
  • Engels Dolby digital 5.1
  Ondertiteling:
  • Nederlands (optioneel aan/uit)
  • Genre: drama
  • Speelduur: ca. 110 minuten
  Extra’s:
  • Trailers

  Releasedatum: 2 november 2005


  THE WEDDING DATE  Will & Grace-ster Debra Messing speelt de sexy dame ‘Kat’, een ongetrouwde ‘happy single’ in New York. Ze keert terug naar haar ouderlijk huis in Londen om de bruiloft van haar jongere zus bij te wonen. Wanneer ze ontdekt dat de getuige niemand minder is dan haar ex-verloofde - de man die haar 2 jaar geleden genadeloos gedumpt heeft - kan dit familiehoogtepunt volgens Kat alleen maar een rampzalige dag worden!

  In een wanhopige poging om met enig zelfrespect de trouwdag te doorstaan, huurt Kat Nick (Dermot Mulroney) in. Deze knappe, supercharmante mannelijke gigolo moet tijdens het huwelijk van haar zus doorgaan voor Kat’s nieuwe ‘grote liefde’. Vanzelfsprekend wijkt haar ‘chippendale’ geen minuut van haar zijde!

  Beeld:
  • Breedbeeld
  • Geschikt voor alle beeldformaten
  Geluid:
  • Engels dolby digital 5.1
  Ondertiteling:
  • Nederlands (optioneel aan/uit)
  • Genre: romantische komedie
  • Speelduur: ca. 90 minuten
  Extra’s:
  • Trailers

  Releasedatum: 16 november 2005


  CURSED  De creatieve masterminds achter de succesvolle Scream-trilogie, Wes Craven en Kevin Williamson, staan opnieuw garant voor een superspannende thriller!

  Tijdens een heldere nacht met volle maan verliezen Ellie en haar broer Jimmy de macht over het stuur. Hun auto stort in een ravijn. Zij ontsnappen aan de dood, maar hun leven verandert wel heel drastisch... Het vreselijke ongeluk blijkt veel meer dan een noodlottige samenloop van omstandigheden. De broer en zus beschikken plotseling over onverklaarbare lichamelijke krachten en zijn allebei enorm prikkelbaar. Ze worden beheerst door oncontroleerbare impulsen en kunnen hun nieuwe dierlijke 'gaven' maar moeilijk in bedwang houden. Kan iets of iemand het mysterie rond hun vloek oplossen, voordat alles en iedereen meegesleurd wordt in de gevaarlijke klauwen van dit krachtige kwaad....

  Beeld:
  • Breedbeeld
  • Geschikt voor alle beeldformaten
  Geluid:
  • Engels Dolby Digital 5.1
  Ondertiteling:
  • Nederlands (optioneel aan/uit)
  • Genre: horror/thriller
  • Speelduur: ca. 96 minuten
  Extra’s:
  • Trailers

  Releasedatum: 16 november 2005


  HELLRAISER 7: DEADER  Is er een groter gevaar dan Pinhead? Journaliste Amy duikt undercover, nadat zij een tip heeft gekregen over een mysterieuze sekte: de ‘Deaders’. Naar verluidt kunnen deze ‘Deaders’ de doden weer tot leven wekken en gebruiken voor hun eigen gewin. Als Amy schijnbaar een nieuw sekteslachtoffer ontdekt, komt ze bij toeval in het bezit van een puzzeldoos. De puzzeldoos die de poort is naar de wereld van Pinhead en zijn moordlustige Cenobites. Geplaagd door visioenen komt ze terecht bij de leider van de ‘Deaders’, Winter, die haar hulp nodig heeft om de puzzel te kraken en zo de hel op aarde los te laten...

  Beeld:
  • Breedbeeld
  • Geschikt voor alle beeldformaten
  Geluid:
  • Engels dolby digital 5.1
  Ondertiteling:
  • Nederlands (optioneel aan/uit)
  • Genre: horror
  • Speelduur: ca. 90 minuten
  Extra’s:
  • Trailers

  Releasedatum: 16 november 2005


  PROPHECY 4 UPRISING  De strijd tussen hemel en hel wordt voortgezet in de straten van Boekarest. De doorgewinterde agent Dani vindt op een donkere nacht het verminkte lijk van een zwerver, zijn hart er op gruwelijke wijze uitgerukt. Tijdens het onderzoeken van de zaak ontmoet hij John, een jonge Interpol agent, die hem meeneemt op een wel heel bizarre reis in de Roemeense onderwereld. Tegelijkertijd krijgt Allison op een dag een eeuwenoude bijbel in handen, die haar leven op z’n kop zet. Deze ‘Lexicon’ blijkt zichzelf te schrijven en de drager heeft het lot van de mensheid in handen. Opgejaagd door een groep gevallen engelen onder leiding van de bloeddorstige Belial gaat zij op zoek naar antwoorden. De paden van Dani en Allison kruisen en samen moeten zij op zoek gaan naar een manier om de aarde te redden van het ultieme kwaad...

  Beeld:
  • Breedbeeld
  • Geschikt vooor alle beeldformaten
  Geluid:
  • Engels Dolby Digital 5.1
  Ondertiteling:
  • Nederlands (optioneel aan/uit)
  • Genre: Horror/Thriller
  • Speelduur ca. 90 minuten
  Extra’s:
  • Trailers

  Releasedatum: 30 november 2005

  Voici quelques affiches publicitaires de Sin City e.a.
  RCV ne sortira aucun titre en décembre
  avatar
  Radja
  Administrateur

  Masculin
  Nombre de messages : 2457
  Date d'inscription : 03/08/2005

  Re: La petite gazette (Spécial fin d'année)

  Message  Radja le Mar 25 Oct - 21:09

  4/ Dutch Filmworks, éditeur néerlandophone sans VF et sans sous-titres français) annonce e.a. les titres suivants pour novembre et décembre.

  UNLEASHED Special Edition (2-Disc Steelbook)  ACTIEFILM MET OOGVERBLINDENDE VECHTSCÈNES VAN JET LI

  UNLEASHED Special Edition (2-Disc Steelbook) a.k.a. Danny the Dog

  Vanaf 1 november 2005 verkrijgbaar op DVD als Special Edition (2-Disc Steelbook)

  JET LI, MORGAN FREEMAN en BOB HOSKINS schitteren in de film UNLEASHED, ook wel bekend als DANNY THE DOG. Speciaal voor JET LI schreef LUC BESSON het scenario. Het resultaat is een actiefilm van formaat geworden met oogverblindende vechtscènes van JET LI.
  De regie was in handen van LOUIS LETERRIER.
  Curieus is de Nederlandse bijdrage. De titeltrack van de film is geschreven en gezongen door de 28-jarige Friezin THEA VAN SEIJEN. In LA, waar de Leeuwardense zangeres haar geluk beproefde, werd ze benaderd door de beroemde rapper The RZA, van de Wu-Tang Clan.
  Inmiddels produceert hij haar debuutalbum.

  KORTE INHOUD
  Danny (Jet Li) woont bijna zijn hele leven als slaaf bij zijn baas Bart (Bob Hoskins). Hij wordt letterlijk behandeld als een hond en moet zelfs een halsband dragen. Het enige wat Danny heeft geleerd is vechten, zodra de halsband wordt afgenomen. Als zijn baas na een moordaanslag in coma raakt, ontmoet Danny de blinde pianostemmer Sam (Morgan Freeman). Zijn leven lijkt de goede kant op te gaan. Als zijn baas echter weer bij zijn positieven komt en hem opeist barst de hel los...

  SPECIAL FEATURES (Disc 2) – Meer dan 49 minuten aan EXTRA’S
  Behind The Scenes (Speelduur: 27 minuten)
  Kijkje achter de schermen

  Trailer (Speelduur: 2 minuten)
  Trailer en televisiespot van de film

  Film Clips (Speelduur: 9 minuten)
  Zes filmfragmenten uit de film:
  1. I Don’t pay you, you take his collar off.
  2. You like piano’s
  3. Kill Him
  4. I want a piano
  5. Did you ever had Icecream before?
  6. This one is ripe

  Photo Gallery
  Ongeveer tien willekeurige screenshots uit de film

  Linernotes
  Het verhaal van UNLEASHED is ontsproten aan het brein van de Fransman Luc Besson, die niet alleen verantwoordelijk was voor hits als THE FIFTH ELEMENT, LEON en LA FEMME NIKITA, maar samen met Jet Li ook de actiefilm KISS OF THE DRAGON maakte. Besson wilde graag een nieuwe film maken met Li en bedacht verschillende verhalen voor de Oosterse actieheld, waarin Li het op zou nemen tegen bad cops, de maffia of een bende schurken. Maar Li had het allemaal al een keer eerder gehoord. Uiteindelijk vroeg hij of Besson niet een rol voor hem kon bedenken die hij nog nooit eerder had gespeeld, in een verhaal waarin geweld uiteindelijk niet de oplossing bleek te zijn.

  Twee dagen later kwam Besson met het idee om Li een hond te laten spelen die gered zou worden door de muziek. Het script heette heel toepasselijk “ Saved by the Music”. Maar niemand wilde geld steken in een Jet Li actiefilm waarvan de titel klonk alsof het een kleffe romcom was. Daarop veranderde Besson de titel in DANNY THE DOG. In Amerika werd DANNY THE DOG prompt weer hernoemd in UNLEASHED, omdat DANNY THE DOG de Amerikanen teveel aan een Disneyfilm deed denken.

  Jet Li is een boeddhist die zijn leven laat beheersen door geweldloosheid. Daarom wilde Li persé UNLEASHED (en daarvoor HERO) maken, omdat de actiescènes in een verhaal waren ingebed die het geweld niet verheerlijkte, maar juist een andere context gaf. Daarnaast was Li bang dat de Westerse wereld zou denken dat Chinezen alleen maar heel erg hard konden schoppen. Daarom is UNLEASHED een hele andere productie geworden, dan zijn eerdere actiefilms.

  De filmmuziek van UNLEASHED / DANNY THE DOG werd gemaakt door supergroep Massive Attack, die persoonlijk werden benaderd door Besson. In elf weken nam de groep 21 verschillende stukken op die zowel de snelle actie als de meer reflectieve momenten van de film benadrukten. De titeltrack van de film is geschreven en gezongen door de 28-jarige Friezin Thea van Seijen. De Leeuwardense zangeres was naar L.A. getogen om daar haar geluk te beproeven, toen ze benaderd werd door de beroemde rapper The RZA, van de Wu-Tang Clan. “Op een avond vroeg een man of ik wat wilde zingen. Ik heb toen ‘Can’t Help Lovin’ That Man van Billie Holiday gezongen en diezelfde avond zat ik in Los Angeles in de studio met The RZA.” Diezelfde rapper noemde Van Seijen in een interview ‘een regelrechte sensatie’ en is bezig haar debuutalbum te produceren.

  Trivia
  De rol van Bart, die in de film vervult wordt door Bob Hoskins, was oorspronkelijk geschreven voor Albert Finney, maar deze moest verstek laten gaan, omdat hij voor BIG FISH was gecast. Anthony Hopkins, Michael Caine en Brian Cox werden ook nog overwogen, voordat de rol uiteindelijk naar Hoskins ging.

  Morgan Freeman’s karakter Sam was in het oorspronkelijke script niet blind. Nadat Freeman hoorde over een pianoschool voor blinden, kwam hij op het idee om Sam blind te maken, zodat deze minder moeite zou hebben om het kind te ontdekken in Danny, in plaats van de meedogenloze moordenaar.

  UNLEASHED bevat de langste actiescène die Li ooit heeft opgenomen. De actiescènes werden gechoreografeerd door Yuen Woo Ping, waarmee Li tot nu toe acht films heeft gemaakt.

  De poster van UNLEASHED, waarop Bob Hoskins met zijn voet het hoofd van Jet Li naar beneden drukt, kreeg zoveel kritiek in Azië, dat er speciaal een nieuwe poster voor dat gebied werd gemaakt. Men begreep niet hoe een onbekende blanke man het in zijn hoofd haalde om hun held zo te vernederen.

  Also Available
  Trailers van THE AVIATOR, ASSAULT ON PRECINCT 13, WHITE NOISE, THE GRUDGE, EXORCIST: THE BEGINNING en SAW.

  FEATURES (Disc 1)
  16:9 Anamorphic Widescreen (2.35:1) – Dolby Digital 5.1 & DTS – Chapter Selection – Subtitles On/Off – Also Available – Genre: actie – Speelduur: 99 Minuten – Engels Gesproken – Nederlands Ondertiteld – Keuring: 16, grof taalgebruik en geweld.


  A LOVE SONG FOR BOBBY LONG Special Edition (2-Disc)  Everybody deserves a seconde chance to live

  A LOVE SONG FOR BOBBY LONG Special Edition (2-Disc)
  Genomineerd voor een Golden Globe
  John Travolta (Pulp Fiction, Be Cool, Ladder 49)
  Deborah Kara Unger (The Game, White Noise, Thirteen)
  Scarlett Johansson (Girl with a Pearl Earring, Lost in Translation, The Island)
  Regie: Shainee Gabel

  Vanaf 15 november 2005 verkrijgbaar op DVD als Special Edition (2-Disc)

  Geniet van JOHN TRAVOLTA, SCARLETT JOHANSSON, DEBORAH KARA UNGER en BROOKE ALLEN in de intrigerende en ontroerende film A LOVE SONG FOR BOBBY LONG van SHAINEE GABEL (scenario, productie, regie), gebaseerd op het gelijknamige boek van RONALD EVERETT CAPPS.

  KORTE INHOUD
  Nadat haar moeder is overleden keert de 18-jarige Pursy (Scarlett Johansson) terug naar New Orleans om de begrafenis bij te wonen. In haar ouderlijk huis blijken twee van haar moeders vrienden te wonen, de voormalige literatuurprofessor Bobby Long (John Travolta) en diens protégé Lawson.
  Bobby Long en Lawson zijn emotioneel gebroken mannen, van wie het leven enkele jaren eerder een dramatische wending nam. Nu is er geen weg meer terug voor hen. Omdat Pursy het huis van haar moeder geërfd heeft, trekt ze bij de twee mannen in. Langzaam maar zeker groeien de drie naar elkaar toe en vormen ze een onalledaags maar gelukkig huishouden. Maar wanneer de geheimen uit het verleden boven komen drijven komt hun band onder druk te staan en zal blijken hoezeer hun levens met elkaar verbonden zijn…


  SPECIAL FEATURES (Disc 2) – Meer dan 46 minuten aan EXTRA’S
  Behind The Scenes (Speelduur: 9 minuten)
  Kijkje achter de schermen

  Trailer (Speelduur: 2 minuten)
  Trailer en televisiespot van de film

  Film Clips (Speelduur: 10 minuten)
  Negen filmfragmenten uit de film:
  1. We are here to stay
  2. I'm staying at Lorraine's
  3. A Revolving Door
  4. She ain't gonna Leave
  5. I Want to be normal
  6. It has it's moments
  7. Still got something to Offer
  8. He's not in love with you
  9. You sleeping with her

  Interview Cast en Crew (Speelduur: 25 minuten)
  1. John Travolta "Bobby Long"
  2. Scarlett Johansson "Pursy Will"
  3. Gabriel Macht "Lawson Pines"
  4. Shainee Gabel Writer / Director
  5. David Lancaster / Producer
  6. R. Paul Miller / Producer
  7. Sharon Lomofsky / Production Designer

  Photo Gallery
  Ongeveer tien willekeurige screenshots uit de film

  Linernotes

  Also Available
  Trailers van The Aviator, Monster, Monster’s Ball, White Noise, Unleashed, Exorcist: The Beginning en Saw


  FEATURES (Disc 1)
  16:9 Anamorphic Widescreen (1.78:1) – Dolby Digital 5.1 & DTS – Chapter Selection – Subtitles On/Off – Also Available – Genre: speelfilm – Speelduur: 115 Minuten – Engels Gesproken – Nederlands Ondertiteld – Keuring: AL, grof taalgebruik.

  DFW distribuera le 6 décembre A sound of Thunder dans un boîtier métallique de type steelbook. Pour ce qui est des bonus, ceux-ci sont mentionnés sur l'affiche publicitaire ci-dessous.

  Voici quelque affiches publicitaires de film que DFW distribuera en dvd

  avatar
  Radja
  Administrateur

  Masculin
  Nombre de messages : 2457
  Date d'inscription : 03/08/2005

  Re: La petite gazette (Spécial fin d'année)

  Message  Radja le Mar 25 Oct - 21:24

  5/ Voici les affiches publicitaires de films et séries distribués par 20th Century Fox HE en dvd  Pour les fiches techniques, veuillez consulter prochainement les plannings
  avatar
  Radja
  Administrateur

  Masculin
  Nombre de messages : 2457
  Date d'inscription : 03/08/2005

  Re: La petite gazette (Spécial fin d'année)

  Message  Radja le Mar 25 Oct - 21:40

  6/ Universal PB (distributeur des films Universal/Independent Films/DreamWorks) voit tout en métal en décembre. En octobre, Universal PB a décidé de sortir un certain nombre de films dans des boîtiers métalliques nommés Steelbook (cf DFW). La première vague sortira le 8 décembre. Un boîtier contiendra à chaque fois 2 films.
  - The Bourne Identity/The Bourne Supremacy
  - Carlito's Way/Carlito's Way, Rise to Power
  - Chronicles of Riddick/Pitch Black
  - Dawn of the Dead/Shaun of the Dead
  - Mortal Kombat 1 & 2
  - Psycho version 1960 et version 1998
  - Ray/Genius
  - The Fast & the Furious 1 & 2
  - The Ring/The Ring 2

  Sahara sera le premier film a sortir, le 8 décembre) directement dans ce type de boitier. Il s'agira d'une édition spéciale 2 disques. Malheureusement cette édition ne proposera pas de VF et de sous-titres français.

  Voici l'affiche publicitaire pour cette première vague  Voici l'affiche publicitaire pour Madagascar  Pour les fiches techniques, veuillez consulter prochainement les plannings
  avatar
  Radja
  Administrateur

  Masculin
  Nombre de messages : 2457
  Date d'inscription : 03/08/2005

  Re: La petite gazette (Spécial fin d'année)

  Message  Radja le Jeu 27 Oct - 21:20

  7/ Voici à quoi va ressembler l'édition spéciale 2 disques de Titanic

  avatar
  Radja
  Administrateur

  Masculin
  Nombre de messages : 2457
  Date d'inscription : 03/08/2005

  Re: La petite gazette (Spécial fin d'année)

  Message  Radja le Jeu 27 Oct - 21:24

  7/ Voici le planning des nouveautés néerlandophones pour novembre

  avatar
  Radja
  Administrateur

  Masculin
  Nombre de messages : 2457
  Date d'inscription : 03/08/2005

  Re: La petite gazette (Spécial fin d'année)

  Message  Radja le Jeu 27 Oct - 21:25

  7/ Voici le planning des éditions spéciales néerlandophones pour novembre

  avatar
  musicdeal
  Dvdvore moyen
  Dvdvore moyen

  Masculin
  Nombre de messages : 1959
  Age : 44
  Localisation : Bruxelles
  Date d'inscription : 12/08/2005

  Re: La petite gazette (Spécial fin d'année)

  Message  musicdeal le Jeu 27 Oct - 23:56

  C'est bien jolis, mais ce serait pas plus utile de faire ca pour les editions francophone, puisque c'est un forum francophone !
  avatar
  HZF
  Apprenti Cinéphile
  Apprenti Cinéphile

  Nombre de messages : 278
  Date d'inscription : 09/09/2005

  Re: La petite gazette (Spécial fin d'année)

  Message  HZF le Ven 28 Oct - 0:01

  Tu vas arrêter de te plaindre? Personnellement, je trouve que c'est une très bonne initiative de Radja. Puis, à l'origine, c'est un forum belge. Et que trouve-t-on en Belgique? Exact : deux communautés linguistiques. Rolling Eyes
  avatar
  musicdeal
  Dvdvore moyen
  Dvdvore moyen

  Masculin
  Nombre de messages : 1959
  Age : 44
  Localisation : Bruxelles
  Date d'inscription : 12/08/2005

  Re: La petite gazette (Spécial fin d'année)

  Message  musicdeal le Ven 28 Oct - 0:13

  HZF a écrit:Tu vas arrêter de te plaindre?

  Non

  HZF a écrit:Et que trouve-t-on en Belgique? Exact : deux communautés linguistiques.

  Ca en fait une de trop Laughing
  avatar
  Radja
  Administrateur

  Masculin
  Nombre de messages : 2457
  Date d'inscription : 03/08/2005

  Re: La petite gazette (Spécial fin d'année)

  Message  Radja le Ven 28 Oct - 0:35

  Laughing On s'embête pas en Belgique. Heureusement que la communauté germanophone n'est qu'une minorité sinon on aurait une guerre entre 3 communautés.

  Tout d'abord, heureusement qu'on a encore les néerlandophones sinon, le marché de la vidéo n'existerait pas. Je m'explique avant que vous commencez à vous énerver Laughing
  Les néerlandophones de Belgique sont très actifs dans le monde de la vidéo aussi bien location que vente. Il existe e.a. une société qui s'occupe activement à ace que le monde de la vidéo reste viable en Belgique. Par contre en Wallonie, c'est le calme absolu. Tout le monde se fout si le monde de la vidéo va bien ou non. Heureusement pour eux que la France s'occupe un peu d'eux et leur botte le cu. Si vous regarder les plannings mensuels, la Flandre propose prèsque le double de films que la Wallonie.

  Dans la petite gazette je vais pas m'amuser à parler de tous les films qui sortent sinon, j'aurai plus le temps d'aller travailler et devrai consacrer tout mon temps à ce forum. L'objectif de cette petite gazette est de vous parler des grosses sorties du mois et de vous informer de certaines nouvelles provenant du monde de la vidéo.
  Les citations en mauve proviennent de sites néerlandophones et comme ces citations sont longues, je ne vais pas m'amuser à tout traduire. Vous trouverez les fiches techniques dans les différents plannings.
  Il existe déjà une rubrique bien fournie avec les plannings films et séries avec fiches techniques rien que pour les francophones. J'ai promis aux néerlandophones de leur fournir des infos quant aux sorties néerlandophone et j'ai voulu le faire cette fois-ci via cette gazette. Wink

  N'ayez crainte, tout le monde sera servi Wink

  Contenu sponsorisé

  Re: La petite gazette (Spécial fin d'année)

  Message  Contenu sponsorisé


   La date/heure actuelle est Mar 22 Mai - 3:38